Alzheimercafé 10 juni met ANDREW GREENWOOD: ‘MET BEWEGING KUNNEN WE MENSENLEVENS VERANDEREN’

Dementievriendelijke Gemeenschap Baarle (DVG)

Details

Maandag 10 juni 2024 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen
SKAC Stichting Kulturele Activiteiten Chaam
Gilzeweg, Chaam, Nederland

Mensen met dementie hebben baat bij beweging. Beweging lijkt het ziekteverloop te vertragen en het denkvermogen en alledaagse activiteiten te verbeteren. Maar hoe blijf je in beweging? 

Andrew Greenwood van Switch2move is gastspreker en neemt de bezoekers mee in zijn beweegmethodiek. 

Dans als hét medicijn voor mensen die door een ziekte nauwelijks kunnen bewegen? Het lijkt tegenstrijdig. Toch is het de ambitie van voormalig danser en balletmeester Andrew Greenwood om dans te integreren in de gezondheidszorg, als een preventiemiddel voor ziektes als Parkinson, MS en dementie. Met zijn eigen stichting, Switch2Move, organiseert de Britse Greenwood dans- en bewegingscursussen voor mensen met een fysieke of mentale beperking. 

Kom vooral luisteren, kijken en meedoen. Maandagavond 10 juni, 19:30 uur in het SKAC te Chaam. Inloop vanaf 19:00 uur en deelname is gratis.

Wenst u te komen maar is vervoer een probleem? Bel dan naar Eveline Beemster (096-45160623 of mail: ).

Wilt u meer weten over het Alzheimercafé Alphen, Baarle Chaam en omstreken? Neem dan contact op met Jolanda Hermans: 06 46725273 en/of Marieke Aarts: 0620450032.

Waarover
Gezondheid

Over de organisator

Dementievriendelijke Gemeenschap Baarle (DVG)
De werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente bestaat uit vrijwilligers en professionals die begeleiding en hulp bieden aan verzorgers en m...... Lees meer