Middagconcert: Jaap Blonk's Retirement Overdue feat. Michael Moore en Michael Vatcher

PlusEtage

Details

Zondag 19 maart 2023 van 14:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Pastoor de Katerstraat 5, Baarle-Nassau

 Zaal open 13.30, aanvang 14.00 Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro Reserveren:

Twintig jaar had Jaap Blonk geen band die zijn eigen composities speelde. Na het magnum opus "Consensus", de dubbel-cd met 13 musici die het slotakkoord was van zijn ensemble Splinks (1984-1999) realiseerde hij lange tijd zijn muziek in solowerk met stem en elektronica. 

Op zijn 65e vond hij het tijd voor een nieuw begin. Naam voor de band: Jaap Blonk's Retirement Overdue, een voortdurende uitdaging om het tegendeel te bewijzen. Eind 2019 werd een prachtige dubbel-cd opgenomen met de toepasselijke titel "New Start", zeer goed ontvangen door de kritiek. Door corona kon nieuwe start enkele jaren niet op de podia worden gebracht. Nu wel! En met een extra musicus in de band die geen introductie behoeft: Michael Moore.

Als vocalist is Jaap Blonk uniek, en met elektronica heeft hij in de improvisatie eenzelfde flexibiliteit ontwikkeld als met de stem. Optredens brachten hem naar alle continenten.

Michael Moore - altsaxofoon, klarinetten, Jasper Stadhouders - gitaar, basgitaar, mandoline, Miguel Petruccelli - gitaar, basgitaar, Frank Rosaly - drums, percussie, Jaap Blonk - stem, elektronica, composities

Over de organisator

PlusEtage
Programma van culturele activiteiten zoals concerten, film, theater e.d.... Lees meer