Details

Zondag 2 april 2023 van 10:30 tot 12:30 uur
Afgelopen

Op 2 april is het de eerste zondag van de maand april en dan is er een speciale activiteit in het Heemhuis. Spoorfotograaf J.G.C. (Kees) van de Meene (1935), komt met een fotoserie over het Bels Lijntje die vertoond wordt op groot beeld in de Bidoc (bibliotheek/ documentatiecentrum) van het Heemhuis.

Spoorfotograaf J.G.C. (Kees) van de Meene (1935) is ook samensteller van diverse fotoboeken. Rond 1954-1955 begon hij zo ongeveer alles wat met treinen en het spoor te maken had te fotograferen. Decennia lang trok Kees van de Meene (1935) door Nederland en delen van Duitsland en België om, gewapend met een camera en een speciale fotovergunning, een grote verzameling beelden aan te leggen van zo ongeveer alles wat met treinen en het spoor te maken heeft. Al reizende hield Van de Meene nauwkeurig bij wat hij deed en waar hij fotografeerde door aantekeningen te maken van de locatie, datum van de foto, treinstelnummer en de fotografisch-technische informatie: het soort film en de belichtingstijd, maar ook de kleinbeeldcamera's waarmee hij fotografeerde. Alles werd systematisch bijgehouden in kleine schoolschriftjes, aanvankelijk zelfs met ingeplakte contactafdrukjes en hier en daar een schets van de situatie ter plekke. Deze combinatie van technische nauwgezetheid met de aanstekelijke geestdrift voor zijn onderwerp verlenen aan Van de Meene's spoorfoto's vanuit historisch perspectief een bijzondere betekenis.

Over de organisator

Buurtverbinders Bijzonder Baarle
Wij als Buurtverbinders hebben als doel van Baarle een gemeente te maken waarbij iedereen zich betrokken voelt. Kijk eens rond op onze we...... Lees meer