Oog-café Rijen ook voor inwoners van Alphen-Chaam en gem. Baarle met een oogaandoening of zichtproblemen

Dorpsteam Baarle-Nassau

Details

Vrijdag 2 juni 2023 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Cultureel Centrum De Schakel
Kerkstraat, Gilze, Nederland

Heb je een oogaandoening en wil je graag andere mensen met een oogaandoening of een zichtprobleem ontmoeten? Tijdens het Oog-café wissel je ervaringen en informatie uit onder het genot van een kop koffie of thee. Elke keer komt er een ander thema aan bod.

Het Oog-café is in de eerste plaats bedoeld voor alle inwoners van Rijen en omstreken met een oogaandoening of een zichtprobleem. Maar uiteraard zijn ook partners, familieleden, vrienden of andere geïnteresseerden van harte welkom.

Vrijdag 2 juni aanstaande houdt het Oog-café Rijen een bijeenkomst in cultureel centrum De Schakel in Gilze.

Wij hopen op een grote opkomst. Het is een ideale gelegenheid om kennis te maken met andere mensen die problemen hebben met kijken of zien van boodschappen, kranten auto rijden etc.

Deze bijeenkomst staat voor een groot deel in het teken van de oogziekte Macula Degeneratie. Maurits Emmen, medewerker Advies bij Koninklijke Visio in Breda, weet uit eigen ervaring wat er door de ziekte teweeg wordt gebracht. Hij wil zijn kennis van deze ziekte graag met je delen.

Wat is Macula-degeneratie? Wat kan de  Macula-Vereniging voor je doen?

Macula-degeneratie is een oogaandoening waardoor het gezichtsvermogen achteruitgaat. De oorzaak is dat een bepaald deel van het netvlies, de macula, minder goed gaat werken. Door een ophoping van afvalstoffen, pigmentveranderingen of de groei van nieuwe lekkende bloedvaatjes beschadigen de lichtgevoelige cellen.

Wil je meer weten over deze ziekte, kom dan vrijdag 2 juni naar cc. De Schakel in Gilze. De inloop is vrij.

Gegevens:

Datum: 2 juni 2023

Locatie: cc. De Schakel, Kerkstraat 109, 5126 GD  Gilze.

Aanvang: 14.00 uur

Einde: circa 16.00 uur.

Inloop vanaf 13.30 uur. Ook al heb je je niet aangemeld, je bent van harte welkom.


Reacties

Over de organisator

Dorpsteam Baarle-Nassau
Dorpsteam Baarle-Nassau, voor al jouw vragen en ideeën! Heb je vragen waar je zelf niet uitkomt of hulp nodig? Of heb je juist ideeën om ...... Lees meer